Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

19. TESİD Yenilikçilik ve Yaratıcılık Ödülleri sahiplerini buldu

19. TESİD Yenilikçilik ve Yaratıcılık Ödülleri sahiplerini buldu
REKLAM ALANI
26.06.2021
A+
A-

19. TESİD Yenilikçilik ve Yaratıcılık Ödülleri sahiplerini buldu

Elektronik Sanayi’nde yenilikçiliği ve yaratıcılığı desteklemek amacıyla düzenlenen TESİD Yenilikçilik ve Yaratıcılık Ödülleri’nin 19’uncusu gerçekleştirildi. Bu yıl “Büyük Firma” ve “KOBİ”lere ilave olarak “Startup firma” ve “Doktora Tezi” kategorilerinde de toplam 11 ödül verildi.

24.06.2021- Türk Elektronik Sanayicileri Derneği (TESİD) tarafından her yıl düzenlenen Yenilikçilik ve Yaratıcılık Ödülleri’nin 19’uncusu sahiplerini buldu. TESİD Youtube kanalı üzerinden gerçekleştirilen ödül töreninin açılış konuşmasını yapan TESİD Yönetim Kurulu Başkanı Yaman Tunaoğlu; “İçinde bulunduğumuz, “Toplum 5.0” olarak da adlandırılan değişim döneminde teknoloji; insan yaşamına sağladığı faydalar ile ön plana çıkarak, her sektör için çok daha önemli bir paydaş haline geldi. Bu dönemin doğal bir sonucu olarak elektronik artık ayrı bir sektör olmaktan çıkıp her sektör için dönüşümün vazgeçilmez bir parçası oldu. TESİD olarak Türkiye’nin teknolojik olgunluk yarışında hak ettiği yere gelebilmesi için bu fırsatı doğru değerlendirmenin gerektiğini her fırsatta dile getiriyoruz. Elektronik sanayinin gelişiminin, yenilikçi ve yaratıcı aynı zamanda ürünleşmeyi başarmış projeler ile desteklenmesine katkı bulunmayı önemli misyonlarımızdan biri olarak görüyoruz” dedi.

Girişimciler ve üniversiteler için iki yeni kategori

Bu yıl yeni kategoriler ile ödül programını genişlettiklerini belirten Tunaoğlu; “1999 yılından bu yana teknoloji alanındaki yenilikçi çalışmaları teşvik etmek amacıyla TESİD Ödülleri veriyoruz. Uzun soluklu ödül programımızı, açtığımız iki yeni kategori ile genişlettik; KOBİ ve Büyük Firma kategorilerinin yanına Girişimci Firma ve Doktora Tezi kategorilerini ekledik. Doktora tezi ödülleri ile Üniversite-Sanayi iş birliğinin öne çıkmasını ve farkındalığının arttırılmasını hedefliyoruz. Teknolojinin çok hızlı geliştiği günümüzde yenilikçilik ve yaratıcılık büyük firmalardan start-up’lara, girişim firmalarına kayıyor. Bu nedenle ödül listesine yeni giren girişimci firma kategorisine çok önem veriyoruz” dedi.

“Fırsat dönemindeyiz, bunu kaçırmayalım, iş birliği yapalım”

“Bir taraftan şirketlerimizi ve iş yapma biçimlerimizi dönüştürürken, bir taraftan da çok hızlı bir şekilde ürünlerimizi dönüştürmek durumundayız” diyen Tunaoğlu; “Fırsatlar dönemindeyiz, ancak fırsatlar ortaya çıktıkları hızda kaçıyor. Bu nedenle kurumlar arası iletişim ve iş birliği çok önemli. Belli uzmanlık alanlarımız olmalı ancak son ürüne en hızlı şekilde ulaşabilmek için yurt içi ve yurtdışı farklı şirketlerle iş birliği yapmalı, bu olası iş birliği fırsatlarını yaratabilmek için de eskisinden çok daha fazla sosyal olmalı, iletişim yetkinliklerimiz artırmalıyız” dedi.

Tunaoğlu, sözlerini şöyle tamamladı: “Büyük değişimlerin yaşandığı dönemler daima geride kalanların arayı kapamaları için bir fırsat olmuştur. Eğer elektronik sektörümüzün öncülüğünde, tüm sektörler ve ilgili kurumlar arasında bundan öncesinde çok alışık olmadığımız düzeyde bir iş birliği, güç birliği ortamını yaratabilirsek ülkemiz bu yarışta hak ettiği noktalara çok kısa sürede ulaşacaktır.”

11 yenilikçi fikir ve ürün ödül aldı

Büyük Firma dalında Yenilikçi Ürün Ödülü’nü, test ürünü Visium Farm ile NETAŞ, Ürün Geliştirme Süreci Ödülü’nü, Kara Taşıtları İçin Yeni Nesil Kamera Destekli Akıllı Yan Görüş Sistemi ile KAREL, Yenilikçiliğin Ticarileştirilmesi Ödülü’nü ise PLC Yöntemi ile Elektrik Sayaçları Üzerinden Su, Isı ve Gaz Sayaçlarının Yönetilmesini Sağlayan Uzaktan Sayaç Okuma ve Yönetim Sistemi ile LUNA aldı.

KOBİ dalında da Ürün Geliştirme Süreci Ödülü’nün sahibi MAYA SD-WAN ürünü ile ULAK HABERLEŞME olurken, Yenilikçiliğin Ticarileştirilmesi Ödülü’nü Akıllı Telefon ile Kontrol Edilen, Ekransız, Yenilikçi Araç İçi Bilgi Eğlence Sistemi ile DAİİCHİ, Yenilikçi Ürün Ödülü’nü Gördes ürünü ile ESEN kazandı.

Startup dalında Yenilikçi Ürün kategorisinde INOFAB HEALTH ürünü SpiroHome Personal Spirometre ile ödülü alırken, TESİD Jüri Özel Ödülü’nün kazananı Voice ürünü ile ANADOLU ISUZU oldu.

Doktora Tezi dalında ise Üniversite-Sanayi İşbirliğinde En Başarılı Bilimsel Uygulama kategorisinde de Dr. Celal Avcı, Dr. Metin Öztürk ve Dr. Serkan Yıldız’ın tezleri ödüle layık görüldü.

“Değişim Çağında Türkiye için Fırsatlar ve Elektronik Sanayi’nden beklentiler”

TESİD’in “Değişim Çağında Türkiye için Fırsatlar” başlığını verdiği ve bu dönemde farklı sektörlerin önüne çıkan fırsatları yakalamak için elektronik sektöründen beklentilerini fikir önderlerinden dinlemek üzere başlattığı çalışma kapsamında; AB MikroNano Genel Müdürü Prof. Dr. Ekmel Özbay, Acıbadem Üniversitesi Tıp Mühendisliği Dekanı Prof. Dr. Ata Akın, Akgün Teknoloji Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ahmet Hamdi Atalay, Arçelik Ar-Ge Merkezi-IoT PlatformYöneticisi Bülent Efecik, Hepsiburada Ticari Grup Başkanı Mutlu Erturan, ION Academy Kurucusu Ali Rıza Ersoy, Sabancı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Leblebici, ULAK Genel Müdür Yardımcısı Aziz Sever ve Vestel İcra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan katılımcılarla görüşlerini paylaştı.

19. TESİD Yenilikçilik ve Yaratıcılık Ödülleri Tesid YouTube kanalından izlenebilir: https://lnkd.in/dKYgk27

Türk Elektronik Sanayicileri Derneği- TESİD, Türkiye’de elektronik sanayi, bilgi teknolojileri ve bunlarla ilgili hizmet sektöründe ArGe ve/veya üretim yapan kuruluşların derneğidir. 1989 yılında kurulmuştur. Halen 68 ayrı sanayi kuruluşuna mensup 122 üyesi bulunmaktadır.

TESİD oluşturduğu Akıllı Yaşam vizyonu kapsamında elektronik sektöründe faal olan KOBİ ve yeni girişimciler ile büyük şirketlerin kendi aralarında ve diğer sektördeki firmalarla iş birliği imkanlarını yaratarak, yerli çözümlerin oluşturulmasına destek olmayı hedeflemektedir.

19. TESİD Yenilikçilik ve Yaratıcılık Ödülleri Kazananları Listesi

TESİD Jüri Özel Ödülü

Firma: ANADOLU ISUZU

Ürün: Voice

Startup Dalında Yenilikçi Ürün

Firma: INOFAB HEALTH

Ürün: SpiroHome Personal Spirometre

Doktora Tezi Dalında Üniversite-Sanayi İşbirliğinde En Başarılı Bilimsel Uygulama

Tez Sorumlusu: Celal Avcı

Tez Adı: Simetrik Kafes Yapılı Geniş Bantlı-Geniş Faz Aralıklı Özgün Sayısal Faz Kaydırıcı Tasarımı

Doktora Tezi Dalında Üniversite-Sanayi İşbirliğinde En Başarılı Bilimsel Uygulama

Tez Sorumlusu: Metin Öztürk

Tez Adı: Ev Türü Endüksiyonlu Ocaklar için yeni bir AC- AC dönüştürücünün tasarımı ve gerçekleştirilmesi

Doktora Tezi Dalında Üniversite-Sanayi İşbirliğinde En Başarılı Bilimsel Uygulama

Tez Sorumlusu: Serkan Yıldız

Tez Adı: Çoklu Band ve Eş Zamanlı Empedans Uydurma Devresi Tasarımı

KOBİ Dalında Yenilikçi Ürün Ödülü

Firma:ESEN

Ürün: Gördes

KOBİ Dalında Ürün Geliştirme Süreci Ödülü

Firma ULAK HABERLEŞME

Ürün: MAYA SD-WAN

KOBİ Dalında Yenilikçiliğin Ticarileştirilmesi Ödülü

Firma: DAİİCHİ

Ürün: Akıllı Telefon ile Kontrol Edilen, Ekransız, Yenilikçi Araç İçi Bilgi Eğlence Sistemi

Büyük Firma Dalında Yenilikçi Ürün Ödülü

Firma: NETAŞ

Ürün: Visium Farm

Büyük Firma Dalında Ürün Geliştirme Süreci Ödülü

Firma: KAREL

Ürün: Kara Taşıtları İçin Yeni Nesil Kamera Destekli Akıllı Yan Görüş Sistemi

Büyük Firma Dalında Yenilikçiliğin Ticarileştirilmesi Ödülü

Firma: LUNA

Ürün: PLC Yöntemi İle Elektrik Sayaçları Üzerinden Su, Isı ve Gaz Sayaçlarının Yönetilmesini Sağlayan Uzaktan Sayaç Okuma ve Yönetim Sistemi

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.