Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Devlet Duması ilk okumada elektrikli scooter sürücülerine yönelik cezalara ilişkin bir yasa tasarısını kabul etti

Devlet Duması ilk okumada elektrikli scooter sürücülerine yönelik cezalara ilişkin bir yasa tasarısını kabul etti
REKLAM ALANI
11.07.2024
A+
A-

Devlet Duması ilk okumada elektrikli scooter sürücülerine yönelik cezalara ilişkin bir yasa tasarısını kabul etti

 

2024,

Aşırı hız ve alkollü araç kullanmanın cezası verilecek

Birleşik Rusya Devlet Duması milletvekili Alexei Volotskov , kişisel mobilite cihazlarının (IM) düzenlenmesi sorununun her yıl daha da akut hale geldiğini belirtti: elektrikli scooter sürücülerinin neden olduğu kazaların sayısı artmaya devam ediyor.

“Bu, sektöre düzen getirme yolunda bir başka önemli adım. Para cezaları scooter sürücülerini etkileyecek ve trafik kuralları ile çalışma kurallarının ihlali nedeniyle uygulanacaktır. Özellikle hız sınırının ihlalinden, yolcu ve yük taşıma gerekliliklerinden ve alkollü araç kullanmaktan bahsediyoruz” dedi.

Parlamenterlere göre, elektrikli scooter sahiplerinin sürüş tarzını ayarlamak için yüksek para cezaları ve idari yükümlülükler tasarlandı. Ancak, kick-sharing (araba paylaşımı ve bisiklet paylaşımına benzer elektrikli scooterların kısa süreli kiralanması sistemi – editörün notu) ve kişisel mobilite cihazlarının düzenlenmesine yönelik çalışmalara devam edilmelidir.

“Her şeyden önce, federal düzeyde işletmelerin ve araç paylaşım hizmetlerinin, kiralık SIM araçların çalışma alanları ve park alanlarını belediyelerle sıkı bir şekilde koordine etme zorunluluğunun getirilmesi gerekiyor. Yerel yetkililer, kiralık elektrikli scooterlarla seyahatin kabul edilebilir olduğu ve kabul edilmediği halka açık yerleri düzenleyebilmelidir” dedi Alexey Volotskov.

Milletvekili ayrıca, araç paylaşım şirketlerinin belediye ile iş için doğrudan sözleşme yapması ve yaya ve araçların hareketini engellemeyecek yerlerde kiralık elektrikli scooter ve diğer SIM’ler için park yerleri için sabit bir kira ödemesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

Hoparlör
Volotskov Alexey Anatolievich
Volotskov Alexey Anatolievich
Rusya Federasyonu Federal Meclisi Devlet Duması Yardımcısı
#Volotskov
#ER grubu
#elektrikli scooter
#sürücüler
#Trafik kuralları
#ceza
Kamu resepsiyonu
Bir istek oluştur

kaynak:https://er.ru/activity/news/gosduma-prinyala-v-pervom-chtenii-zakonoproekt-o-shtrafah-dlya-voditelej-elektrosamokatov

 

REKLAM ALANI