Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, İngiliz gazetecileri kabul etti

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, İngiliz gazetecileri kabul etti
REKLAM ALANI
01.08.2024
A+
A-

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, İngiliz gazetecileri kabul etti

31.07.2024

https://x.com/KKTCCB/status/1818681603075252519

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, İngiltere merkezli Kuzey Kıbrıs İçin Özgürlük ve Adalet kampanyası organizasyonuyla Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni ziyaret eden İngiliz gazetecilerden oluşan bir heyeti kabul etti.

https://x.com/KKTCCB/status/1818681603075252519

 

facebook sharing buttontwitter sharing buttonlinkedin sharing buttonwhatsapp sharing buttonprint sharing button

 

https://x.com/KKTCCB/status/1818681603075252519

Kabulde, The Telegraph gazetecisi Madeline Grant, GB News yapımcısı Maria Murphy, The Critic’in yardımcı editörü Graham Stewart ve gazeteciler Rebecca Banovic ve Georgia Gilholy yer aldı. Kabulde ayrıca Kampanya eş başkanı Çetin Ramadan ve Meclis Üyesi İlkay Kay da toplantıda hazır bulundu.

Cumhurbaşkanı Tatar kabulde yaptığı konuşmada, uluslararası toplumun Kıbrıs sorununu yeniden gözden geçirmesi ve Kıbrıs Türk Halkının özden gelen haklarını, egemen eşitliğini ve eşit uluslararası statüsünü yeniden teyit etmesinin zamanının geldiğini belirtti.

Kıbrıs’ta iki devletli bir çözümün ‘Kıbrıs Türk Halkı ve Kıbrıs Rum Halkı için gerçekçi ve sürdürülebilir bir çözüm temeli sağlayacağını’ anlatan Cumhurbaşkanı Tatar konuşmasının devamında şöyle konuştu:

“Yarım asırdan fazla bir süredir federal temelde yürütülen müzakereler defalarca denendi ve tükendi. Kıbrıs Türk tarafı, Kıbrıs’ta bir çözümü iyi niyetle destekledi, Kıbrıs Rum tarafı ise Nisan 2004’te ayrı ayrı düzenlenen eş zamanlı referandumlarda %76 oranında planı reddetti, Kıbrıslı Türkler tarafından %65 oranında kabul edildi. Bu sonuca rağmen, Kıbrıs Rum tarafı AB’ye üye olarak kabul edildi, Kıbrıs Türk halkı ise dışarıda bırakıldı. Uluslararası toplumun izolasyonu sona erdirme, direkt uçuşlar ve direkt ticaret başlatma taahhütlerine rağmen, bunlar yerine getirilmedi. Gençlerimiz birçok spor organizasyonunda kendi kimlikleriyle oynayamıyor. Sporcularımız bu turnuvalara diğer ülkelerin milli takımları aracılığıyla katılmak zorunda. İnsanlık dışı izolasyon, bireysel ve toplumsal olarak insan haklarımızın ihlalidir. Annan Planı sırasında iktidarda olan yeni İşçi Partisi Hükümetinin Kıbrıs sorununa ve Kıbrıs Türk Halkı ile ilişkilere yeni ve taze bir bakış açısı getirebilmesini umuyorum”dedi.

 

https://x.com/KKTCCB/status/1818681603075252519

Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs Adası’nın üç büyük kıtanın kesiştiği noktada yer alması ve Türkiye’ye sadece 40 mil uzaklıkta bulunması nedeniyle jeostratejik öneme sahip olduğunu kaydetti.

Kıbrıs’ta bir çözüme ulaşılamamasının nedeninin, Kıbrıs Rum tarafının, Türk Kıbrıs tarafıyla eşitlik temelinde yönetimi ve kaynakları paylaşma konusunda teşvik eksikliği olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Tatar, bunun, 2017’de Crans-Montana’da düzenlenen ve başarısızlıkla sonuçlanan zirvede son kez gösterildiğini söyledi.

 

https://x.com/KKTCCB/status/1818681603075252519

Cumhurbaşkanı Tatar, Annan Planı döneminde görevde olan eski İngiltere Dışişleri Bakanı Jack Straw’un bugün Kıbrıs’ta iki devletli bir çözümün Kıbrıs sorununa çözüm bulmak için gerçekçi ve sürdürülebilir bir temel olduğunu savunduğuna dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Tatar, gazetecilere ve Kuzey Kıbrıs için Özgürlük ve Adalet kampanyasına ziyaret için teşekkür etti.

Kabulde Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a Cumhurbaşkanı Diplomasi ve Uluslararası İlişkiler Özel Danışmanı Prof. Dr. Hüseyin Işıksal ve Cumhurbaşkanı Dışişleri Basın Sorumlusu Kerem Haser eşlik etti.

Dosya Adı

kaynak:https://kktcb.org/tr/cumhurbaskani-ersin-tatar-ingiliz-gazetecileri-kabul-etti-12592

 

 

https://x.com/KKTCCB/status/1818681603075252519

, , , , , , , , ,

REKLAM ALANI