Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Bakan Jeyhun Bayramov’un Hırvatistan Başbakanı Andrej Plenković ile görüşmesine ilişkin basın açıklaması

Bakan Jeyhun Bayramov’un Hırvatistan Başbakanı Andrej Plenković ile görüşmesine ilişkin basın açıklaması
REKLAM ALANI
08.09.2023
A+
A-

 

 

 

No:465/23, Bakan Jeyhun Bayramov’un Hırvatistan Başbakanı Andrej Plenković ile görüşmesine ilişkin basın açıklaması

 

 

 

 

Bakan Ceyhun Bayramov, 6 Eylül 2023’te Hırvatistan Cumhuriyeti’ne yaptığı resmi ziyaret çerçevesinde bu ülkenin Başbakanı Andrey Plenkoviç ile görüştü.

 

Görüşmede Azerbaycan-Hırvatistan işbirliği ilişkileri ve bölgesel konular hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

 

Azerbaycan ile Hırvatistan arasındaki stratejik ortaklık ve dostane ilişkilerden memnuniyet dile getirildi, ikili siyasi diyaloğun ve karşılıklı üst düzey ziyaretlerin sürdürülmesinin önemi vurgulandı.

 

 

 

 

Ülkelerimiz arasında ekonomik, ticari ve insani alanlardaki işbirliğinin mutabakata varıldığı belirtilirken, kültür, eğitim, bilim ve teknoloji, mayın temizleme, alternatif enerji, ilaç gibi alanların Azerbaycan-Hırvatistan ortaklığını daha da güçlendireceği vurgulandı.

 

 

 

Toplantıda karşı tarafa bölgedeki çatışma sonrası gerçekler ve Azerbaycan-Ermenistan barış süreci hakkında da bilgi verildi. Bu bağlamda Azerbaycan tarafının ortaya koyduğu barış gündemi ve buna ilişkin yapıcı önerilere rağmen Ermenistan’ın sergilediği çelişkili ve provokatif pozisyon ve faaliyetler tartışıldı.

 

 

 

Azerbaycan-Ermenistan ilişkilerinin normalleşmesinin toprak bütünlüğü ve egemenlik gibi uluslararası hukukun temel ilkelerine dayanması gerektiğine dikkat çekildi.

 

 

Paylaş
BÜTÜN HABERLER

kaynak:https://mfa.gov.az/az/news/no46523

 

 

REKLAM ALANI