Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Piyade Er Allahverdi Kılıç’ın şehit edilişinin 26. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen anma törenine katıldı

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Piyade Er Allahverdi Kılıç’ın şehit edilişinin 26. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen anma törenine katıldı
REKLAM ALANI
09.09.2022
A+
A-

 

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Piyade Er Allahverdi Kılıç’ın şehit edilişinin 26. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen anma törenine katıldı

“Kıbrıs’ta egemen eşitlik temelinde, yan yana yaşayan iki devlet zemininde yeni siyaseti sürdüreceğiz”

facebook sharing buttontwitter sharing buttonlinkedin sharing buttonwhatsapp sharing button

Fotoğraflar

 

 

 

 

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Rumlar tarafından 26 yıl önce nöbet tuttuğu yerde şehit edilen Piyade Er Allahverdi Kılıç için Güvercinlik köyünde düzenlenen anma törenine katıldı.

Törende konuşan Cumhurbaşkanı Tatar Kılıç’ı, şehit edilişinin 26. yıl dönümünde rahmetle andı.
1974 sonrası bu gibi saldırılar olsa da, KKTC kurulduktan sonra TSK ve GKK’nın gece gündüz havada, karada ve denizde, Kıbrıs Türk halkının güven içerisinde yaşaması için görev yaptığını söyleyen Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs Türkü’nün çok acılar çektiğini ancak bugün güçlü bir devlet olarak bu coğrafyada yer aldığını vurgulayıp Türkiye Cumhuriyeti’nin desteğiyle azim ve kararlılıkla yola devam ettiklerini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Tatar, halkın güvenliğini sağlayan askere teşekkür ederek Geçitkale’de yer alan İHA ve SİHA’larla bölgede güçlü bir devlet olduklarını, Mavi Vatan’da da hak ve çıkarları doğrultusunda Türkiye Cumhuriyeti ile birlikte mücadele ettiklerini söyledi.

Egemenlik, barış ve huzuru kolay kazanmadıklarını belirten Cumhurbaşkanı Tatar, bundan geri adım atmayacaklarını dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Tatar, Ege’de Türkiye Cumhuriyeti’ne yapılan haksızlıklara karşı verilen yanıtlara sevindiklerini de belirterek Doğu Akdeniz’de KKTC olarak bundan aldıkları güçle Kıbrıs Türk halkının hakkını koruduklarını vurguladı.

Bölgedeki hak ve çıkarların Türkiye Cumhuriyeti ile birlikte korunacağını ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, iki ülke arasındaki güçlü birlikteliği daha da geliştirdiklerini söyledi.

Kıbrıs’ta egemen eşitlik temelinde, yan yana yaşayan iki devlet zemininde yeni siyaseti sürdüreceklerini ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, bu siyasetten geri adım atmayacaklarını vurgulayarak bu uğurda canını, kanını veren tüm şehitleri rahmetle andı.

Törene, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın yanı sıra; Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Zorlu Topaloğlu, askeri erkân, şehit aileleri, diğer yetkililer, vatandaşlar ve ailesi katıldı.

Dosya Adı

kaynak:https://kktcb.org/tr/cumhurbaskani-ersin-tatar-piyade-er-allahverdi-kilicin-sehit-edilisinin-26-10182

 

 

REKLAM ALANI