Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

ŞEFİK ÖNER `DEN 10 ARALIK DÜNYA İNSAN HAKLARI GÜNÜ MESAJI

ŞEFİK ÖNER `DEN 10 ARALIK DÜNYA İNSAN HAKLARI GÜNÜ MESAJI
REKLAM ALANI
08.12.2022
A+
A-

AK Parti Gercüş İlçe Başkanı Gercüş Ziraat Odası Başkanı Şefik Öner, “10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü” dolayısıyla mesaj yayınladı.

AK Parti Gercüş İlçe Başkanı Şefik Öner, mesajında şu ifadelere yer verdi;

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nin kabul edilişinin 74. yıl dönümü vesilesiyle İnsan Hakları Günü’nü kutlayan Öner, “Ne yazık ki bu günü Beyanname ile güvence altına alınan hakların ihlal edildiği, adaletsizliğin arttığı, masumların inançları yüzünden katledildiği, merhametle insanlık arasında yeni duvarların örüldüğü bir yılın sonunda karşılıyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

“Küresel barış ve istikrarı tehdit eden bu meselenin en büyük sorumluları, İslam nefretini bir oy aracı olarak kullanan siyasetçiler, nefret söylemini ifade özgürlüğü adı altında normalleştiren medya ve mevcut yapılarıyla günümüz sorunlarına çözüm getiremeyen uluslararası örgütlerdir. Komşumuz Suriye’deki milyonlarca insanın feryadını 12. yıldır duymazdan gelen uluslararası toplum, bu suskunluğuyla en büyük darbeyi İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nde yer alan değerlere vurmuştur. 10 Aralık İnsan Hakları Günü’nde, Nobel Edebiyat Ödülü’nün Bosna Hersek’te yaşanan soykırımı inkar eden ve savaş suçlularını savunan ırkçı bir şahsa verilmesi, insan hakları ihlallerinin ödüllendirilmesinden başka hiçbir anlam taşıyamayacaktır.”

İnsan haklarının hiçe sayıldığı böylesi bir dönemde Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN nın Bütün Dünya mazlumlarina kuçak açması sahip çıkmasına Bütün Dünya Şahittir. Türkiye’nin, gerek milyonlarca ihtiyaç sahibine sağladığı insani yardımlarla, gerekse dünyada adaletin tecellisi için sorumluluk üstlendiğini vurgulayan Öner, şunları kaydetti:

İnsan olmanın verdiği mesuliyetle dünyanın bütün feryatlarını duymaya mecburuz. Her insanın haysiyetli bir hayatı hak ettiği inancıyla, ötekinin acısını yüreğimizde hissedebilmeliyiz. Uluslararası toplumun iş birliğiyle dünyanın her köşesinde, istisnasız her insanın, haklarının korunduğu bir dünya düzeni umuduyla 10 Aralık İnsan Hakları Günü’nü kutluyorum.

ABDULLAH YİĞİT-ANKARA

 

REKLAM ALANI