Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Altyapı, personel, devlet desteği: Birleşik Rusya kırsal kalkınmayı nasıl sağlıyor?

Altyapı, personel, devlet desteği: Birleşik Rusya kırsal kalkınmayı nasıl sağlıyor?.

Altyapı, personel, devlet desteği: Birleşik Rusya kırsal kalkınmayı nasıl sağlıyor?
REKLAM ALANI
11.10.2024
A+
A-

Altyapı, personel, devlet desteği: Birleşik Rusya kırsal kalkınmayı nasıl sağlıyor?
2024,

Partinin halk programı, kırsal alanlardaki tıbbi bakımdan eğitim ve kültüre kadar bu alandaki en önemli alanları kapsıyor
Genel Konsey Sekreter Vekili, “Kırsal Bölgelerin Kapsamlı Kalkınması” programının finansmanının, federal bütçe dikkate alındığında her yıl Birleşik Rusya’nın önceliklerinden biri olduğunu belirtti.Genel Konsey Sekreter Vekili Vladimir Yakushev .

“Geçen yıl Birleşik Rusya’nın girişimiyle kırsal kalkınmaya yönelik devlet programının finansmanı 26 milyar ruble artırıldı. Tarım arazilerinin dolaşıma sokulması, tarım ürünleri ihracatının geliştirilmesi, köylere modern ekipman sağlanması ve teknolojinin geliştirilmesi için ek fon tahsis edildi. Bütçe süreci başladı ve belge Duma komitelerinde değerlendiriliyor. Bizim görevimiz programın finansmanını mümkün olduğu kadar sürdürmek” diye vurguladı.

Partinin kırsal kalkınmaya yönelik popüler programının belirleyici yönlerinden biri sosyal tesislerin oluşturulması ve modernizasyonudur.

“Kırsal kalkınma için bugün neye ihtiyaç var? Rahat yaşam ve çalışma koşulları. Bizim görevimiz kırsalda bu koşulları yaratmak, kırsal alanların potansiyelini arttırmak ve kent sakinlerinin şehirlere çıkışını yavaşlatmaktır. Bu nedenle partinin halk programına göre hastaneler, kültür merkezleri ve okullar inşa ediliyor ve elden geçiriliyor. Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda kırsal okullara özel önem veriyoruz. 4,6 bin Rus okulunun %66’sı kırsal bölgelerde bulunuyor” dedi Vladimir Yakushev.

2023 yılında 271 adet kültür merkezi binası inşa edildi ve yenilendi. 2024 yılı sonuna kadar 346 objenin daha tamamlanması planlanıyor. Modüler olanlar da dahil olmak üzere tıbbi tesisler inşa ediliyor, kütüphaneler ve çok işlevli kültür merkezleri inşa ediliyor. 2019’dan bu yana, kırsal alanlar ve tarihi yerleşim yerleri de dahil olmak üzere küçük kasabalar arasında konforlu bir kentsel ortam yaratmaya yönelik en iyi projelere yönelik Tüm Rusya yarışmasını kazananların 700’den fazla projesi tamamen uygulandı.

Vladimir Yakushev, “Ek gazlaştırmaya yönelik sosyal program nedeniyle toplam yaklaşık 1,1 milyon parsele gaz sağlandı, 660 bin hane tamamen birbirine bağlandı” dedi.

Ayrıca proaktif bütçeleme de geliştirilmektedir. Bu mekanizma, yerel sorunların çözümü için yerel bütçe fonlarının dağıtımına sakinlerin katılımını ima etmektedir. 2023 sonu itibarıyla ülke genelinde 30 binin üzerinde proje sunuldu.

“Birleşik Rusya” nın ana yönü kırsal alanlardaki personelin desteklenmesidir. Partinin inisiyatifiyle kırsal okullarda tarım sınıfları oluşturuluyor. 2030 yılına gelindiğinde bunların sayısının 18 binden fazla olması bekleniyor.

“Zemsky Doktoru ve Zemstvo Öğretmeni programlarının uygulanmasına özel önem veriyoruz. 65 bin doktor ve 5 binin üzerinde öğretmenin köylere çekilmesini sağladılar. Gelecek yıldan itibaren Vladimir Putin adına Zemstvo Kültür İşçisi programı başlayacak. Partimiz bu programın başlatılmasına yönelik bir öneriyle geldi” diye belirtti Genel Konsey Sekreter Vekili.

Başka tedbirler de uygulanıyor. Özellikle partinin inisiyatifiyle, kırsal yerleşim yerlerinde sabit eczanelerin bulunmaması durumunda, kırsal yerleşim yerlerinde bulunan sağlık kuruluşlarında satışı yoluyla ilaçların kırsal alanlarda bulunabilirliği genişletildi. Kırsal yerleşim yerlerine ulaşımın sağlanması için çalışmalar sürüyor. Kırsal turizm gelişiyor – turizm endüstrisinin bu alanını düzenleyen yasa Birleşik Rusya tarafından başlatıldı.

“2023 yılında halk programı “Kırsal Kalkınma” bloğunun hükümlerinin uygulanma düzeyi %90 idi. Bu yıl sonucumuzun daha da yüksek olmasını bekliyoruz” dedi Vladimir Yakushev.

Tarım İşçileri Günü arifesinde Federasyon Konseyi’nde ilgili bakan Oksana Lut’un katılımıyla bir “hükümet saati” düzenlendiğini ve bu toplantıda tarım üreticilerini desteklemeye yönelik iki önemli girişimin sunulduğunu anımsattı.

“2015 yılından bu yana verilen yatırım kredilerinin geri ödemesi sürüyor. Bölgelerde dönüm noktası niteliğindeki tarım projeleri bu tür destek aldı. Kilit faiz oranındaki artış ve mevzuat değişikliklerinin kabul edilmesiyle bağlantılı olarak bakanlığın, yatırımcıların iflas etmesini önlemek amacıyla bu destek bloğunu analiz etmesini önerdi. Ayrıca bütçenin düşük olduğu bölgelerde küçük tarımsal yönetim biçimlerine desteğin sürdürülmesinin de önemli olduğunu düşünüyorum” diye sözlerini tamamladı Vladimir Yakushev.

Hoparlör
Yakushev Vladimir Vladimiroviç
Yakushev Vladimir Vladimiroviç
Parti Genel Konseyi Sekreter Vekili, Rusya Federasyonu Federal Meclisi Federasyon Konseyi Birinci Başkan Yardımcısı
#Yakushev
#halkın programı
#kırsal kalkınma
#kırsal alanların kalkınması
#tarım
#APK
#köy desteği
#kırsalokullar
#kırsalevkültürleri
#Fed Konseyi
#Yağma
Kamu resepsiyonu
Bir istek oluştur

kaynak:https://er.ru/activity/news/infrastruktura-kadry-gospodderzhka-kak-edinaya-rossiya-obespechivaet-razvitie-sela

REKLAM ALANI