Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Andrey Klimov: BRICS Parlamento Forumu uluslararası ilişkileri güçlendirme fırsatı sunuyor

Andrey Klimov: BRICS Parlamento Forumu uluslararası ilişkileri güçlendirme fırsatı sunuyor
REKLAM ALANI
16.07.2024
A+
A-

Andrey Klimov: BRICS Parlamento Forumu uluslararası ilişkileri güçlendirme fırsatı sunuyor

2024,

Bu iletişim formatı, güncel konuların esaslı ve derinlemesine tartışılması için iyi bir fırsat sağlar.
Birleşik Rusya Uluslararası İşbirliği Komisyonu Başkan Yardımcısı Senatör Andrei Klimov , BRICS’in egemen devletlerin ittifakı olarak çalışmasının, her biri karşılıklı saygı, eşitlik ve açıklık ilkelerine dayanan çeşitli boyutları olduğunu belirtti. St. Petersburg’daki X BRICS Parlamento Forumu.

“Asıl olanı, egemen devletlerin üst düzey yetkililerinden oluşan bir tür kulüp. Belirli faaliyet türlerine sektörel yaklaşımla ilgili boyutlar var, belediye BRICS’leri var, bakanlıklar ve daireler arası toplantılar var, iş yapılarımız arasında. Birleşik Rusya’nın yaptığı BRICS’in parti boyutları var. Ayrıca parlamento BRICS’i de var. Bu, Rusya’nın aktif olarak katıldığı yeni ortaya çıkan bir çalışma biçimidir. Andrey Klimov, farklı BRICS ülkelerinin yanı sıra BRICS ile işbirliği yapan diğer ülkelerden parlamenterlere, senatörlere ve milletvekillerine aktif olarak görüş alışverişinde bulunma, deneyim kazanma ve bu platformu toplumlarımızı güçlendirmek için kullanma fırsatı sunuyor” dedi.

Devletin uluslararası ilişkilerini güçlendirmek için parlamenter diplomasinin gerekli olduğunu kaydetti.

“Parti boyutunun ciddi özellikleri var. Vladivostok’taki foruma çeşitli siyasi partilerin temsilcileri katıldı. Aynı zamanda, ortak partiler arasındaki konuşma, farklı partilerin masanın bir tarafında ve masanın diğer tarafında oturduğu çok partili sisteme sahip büyük eyaletlerden bir heyetin geldiği formattan çok daha açık sözlüdür. masada farklı grupların temsilcileri var. Burada herkes hem parti çıkarlarının hem de genel parlamento çıkarlarının olduğunu anlıyor. Fark tekniklerde, çalışma yöntemlerinde ve formatlardadır. Bu nedenle parti diplomasisinin yürütülmesi gerekiyor” diye sözlerini tamamladı Andrei Klimov.

Birleşik Rusya’nın 17-18 Haziran tarihlerinde Vladivostok’ta “BRICS ve ortak ülkeler” – “Çok Kutuplu Bir Dünya için Dünya Çoğunluğu” formatında Uluslararası Partiler Arası Forumu düzenlediğini hatırlayalım. Etkinliğe 32 ülkeden önde gelen siyasi güçlerin 150’den fazla temsilcisi katıldı: Çin, Etiyopya, Laos, Tayland, Endonezya, Kamboçya, Venezuela, Küba, Belarus, Tacikistan, Azerbaycan ve diğer ülkelerden delegasyonlar.

Adil bir dünya düzeninin inşası, uluslararası ilişkilerde, ticarette, ekonomik ve parasal işbirliğinde dünya çoğunluğuna sahip ülkeler arasında temel olan bölünmez ve eşit güvenlik ilkesinin pekiştirilmesi konularını tartıştılar.

Hoparlör
Klimov Andrey Arkadeviç
Klimov Andrey Arkadeviç
Rusya Federasyonu Federal Meclisi Uluslararası İlişkiler Federasyon Konseyi Komitesi Başkan Yardımcısı
#Klimov
#BRICS
#Saint Petersburg
#forum
#partiler arası işbirliği
#Uluslararası ilişkiler
#bölgeler
Kamu resepsiyonu
Bir istek oluştur

kaynak:https://er.ru/activity/news/andrej-klimov-parlamentskij-forum-briks-dayot-vozmozhnost-ukreplyat-mezhdunarodnye-otnosheniya

 

REKLAM ALANI