Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Bakan Ceyhun Bayramov’un Rusya’ya yaptığı iş gezisi çerçevesinde Rusya ve Ermenistan dışişleri bakanları ile yaptığı görüşmelere ilişkin basın açıklaması

Bakan Ceyhun Bayramov’un Rusya’ya yaptığı iş gezisi çerçevesinde Rusya ve Ermenistan dışişleri bakanları ile yaptığı görüşmelere ilişkin basın açıklaması
REKLAM ALANI
26.07.2023
A+
A-

 

 

 

 

 

 

 

No: 405/23, Bakan Ceyhun Bayramov’un Rusya’ya yaptığı iş gezisi çerçevesinde Rusya ve Ermenistan dışişleri bakanları ile yaptığı görüşmelere ilişkin basın açıklaması

 

 

 

 

25 Temmuz’da Azerbaycan Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov, Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov ve ardından Rusya Dışişleri Bakanı ve Ermenistan Dışişleri Bakanı ile ikili görüşmeler gerçekleştirdi. Ararat Mirzoyan, Rusya Federasyonu’na yaptığı iş gezisi kapsamında.

 

Görüşmelerde Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki ilişkilerin normalleşme süreci ele alındı.

 

 

 

Bakan Ceyhun Bayramov, Azerbaycan’ın bölgede barış ve güvenliği tesis etme yönünde attığı adımlara ve askeri provokasyonlara karşı bölgedeki mevcut durum, Ermenistan’ın tehdit ve yasadışı faaliyetleri konusunda ülkemizin konumuna bir kez daha dikkat çekti. , uçakların uçuşunun önündeki engeller dahil.

 

Bakan Ceyhun Bayramov, bölgedeki insani duruma ilişkin iddiaların tamamen asılsız olduğunu, bu iddiaların siyasi manipülasyon olduğunu vurguladı.

 

 

 

Ermenistan’ın 10 Kasım 2020 tarihli Üçlü Bildiri’de koyduğu yükümlülüklerin aksine, Laçin yolunun askeri amaçlarla kötüye kullanılmasına ve Azerbaycan’ın doğal kaynaklarının yasa dışı taşınmasına karşı alınan tedbirlerin Azerbaycan’ın egemenlik hakkı olduğu belirtildi. . Bu amaçla aynı zamanda Laçin devlet sınırından hareket noktasının Azerbaycan tarafından tesis edilmesinin gerekli bir tedbir olduğuna dikkat çekilmiştir.

 

 

 

Bakan, sınır geçiş noktasının kurulmasından bu yana Ermeni sakinlerinin her iki yönde de şeffaf, güvenli ve düzenli geçişleri için koşullar yaratılmasına rağmen, Ermenistan’ın 15 Haziran’da geçiş noktasına karşı yaptığı provokasyonun Ermeni sakinlerinin geçişini engellediğini söyledi. . Şu anda Ermenilerin tıbbi amaçlı geçişlerinin Azerbaycan tarafından sağlandığı dikkat çekiyor.

 

 

 

Azerbaycan tarafı Ermenilerin ihtiyaçlarını karşılamak için “Ağdam-Hankendi” yolu ve diğer alternatif yolların kullanılması da dahil olmak üzere bir dizi teklifte bulunmasına rağmen, Ermeni tarafının tüm tekliflere karşı çıkması kendi çıkarlarını göstermektedir. insani durumla ilgili sinsi niyet ve iddialar siyasi şantajdır.

 

 

 

Azerbaycan’ın kendi egemen topraklarında yaşayan Ermenilerin yeniden entegrasyonuna yönelik tedbirlere müdahale girişimlerine son verilmesi, Azerbaycan’ın egemenliğinin ve toprak bütünlüğünün Ermenistan tarafından koşulsuz olarak söz ve fiille teyit edilmesi ve ayrıca halen tam olarak mevcut olan Ermeni silahlı kuvvetlerinin geri çekilmesi Bakan Ceyhun Bayramov, Azerbaycan topraklarında yükümlülüklerin aksine bölgede barışın sağlanması için en gerekli şartların bulunduğunu vurguladı.

 

 

 

Paylaş

BÜTÜN HABERLER

kaynak:https://mfa.gov.az/az/news/no40523

 

 

REKLAM ALANI