Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Bir grup Amerikalı gazeteci ve medya uzmanı Ağdam’a gitti.

Bir grup Amerikalı gazeteci ve medya uzmanı Ağdam’a gitti.
REKLAM ALANI
03.08.2023
A+
A-

 

 

 

 

Bir grup Amerikalı gazeteci ve medya uzmanı Ağdam’a gitti.

2023

 

 

 

Bir grup Amerikalı gazeteci ve medya uzmanı Ağdam’a gitti.

 

 

 

Amerika Birleşik Devletleri’nde faaliyet gösteren bir grup gazeteci ve medya uzmanından oluşan heyet, Azerbaycan gezisi kapsamında işgalden kurtarılan Karabağ topraklarını ziyaret etti.

Karabağ gezi programı, Kafkasya’nın ” X Irosima” sı olarak anılan Ağdam kentiyle başladı . Önce Azerbaycan Cumhuriyeti Mayın Temizleme Teşkilatının ( AN AMA ) bir çalışanı, Ermeni silahlı kuvvetlerinin işgal yıllarında Ağdam bölgesi de dahil olmak üzere Azerbaycan topraklarında toplu halde döşediği mayınlar hakkında Amerikalı misafirleri bilgilendirdi ve cevap verdi. Gazetecilerin sorularına, iki kara mayınıyla dezenfekte çalışması gösterildi

 

 

 

Ardından Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı’nın işgalden kurtarılan Karabağ ekonomik bölgesinin (Şuşa bölgesi hariç) bir parçası olan topraklardaki özel temsilcisinin bir çalışanı, tarihi eserlerin çoğunun yok edildiğini bildirdi. , Ermeni vandalizminin bir sonucu olarak bölgedeki kültürel ve dini anıtlar.

Amerikalı gazeteciler ise Cuma Camii, Şehidlyar Hiyabans ve Ağdam Dram Tiyatrosu’nu ziyaret etti. Kendilerine bu mimari eserlerin işgalden önceki durumunu gösteren fotoğraflar gösterildi. Yabancı konuklar gördükleri karşısında şok olduklarını gizlemediler.

 

 

 

Ağdam bölgesinde yürütülen restorasyon çalışmalarının ilerleyişi hakkında da bilgi alan misafirler, Ağdam Konferans Merkezi’ni ziyaret ettiler.

Gezi sırasında heyete Diaspora ile Çalışma Devlet Komitesi çalışanları eşlik etti.

 

 

 

Heyette Amerika Birleşik Devletleri’ndeki Yale Üniversitesi’nde eğitimine devam eden ve Rapor Haber Ajansı’nın Amerikan Bürosu’nda çalışan Azerbaycanlı gazeteci Vusala Abbasova, Arap Haberleri BM Bürosu başkanı Afram Kosafi’nin yer aldığını belirtmek gerekir. Afganistan, Irak ve Güney Lübnan’daki çatışma bölgelerinde dünyanın önde gelen medya yapılarında ( Fox TV , CNN , Al Jazeera ) savaş muhabirliği, Kolombiya Cumhuriyeti’nin etkili televizyon ağının ( Caracol TV ve Canal 1) New York ve başkent Washington’da ünlü blog yazarı Paola Vargas, kurucusu ve yazı işleri müdürü ” Schirach Raporu ”Anadolu Ajansı Amerikan Bürosu foto muhabiri, Türkiye Gazetesi Selçuk Acar’ın kurucusu ve RC Communications’ın başkanı Paolo von Shirac , ünlü gazeteci ve siyasi yorumcu Kelvin Dark.

 

 

 

Heyet Bakü’ye varış gününde Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı İdaresi ve Diaspora ile Çalışma Devlet Komitesi’nde bir araya geldi. Konuklar ayrıca Haydar Aliyev Merkezi ve İçerişehir Devlet Tarihi ve Mimari Koruma Alanı ile tanıştı.

FOTOĞRAF GALERİSİ

 

 

 

 

 

 

Arkadaşlarına ilk tavsiye eden sen ol

DİĞER HABERLER

kaynak:https://diaspor.gov.az/ru/news-detail/bir-qrup-amerikali-jurnalist-ve-media-eksperti-agdama-sefer-edib-3299

 

 

REKLAM ALANI