Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri’nde gerçekleştirilen Orman Yangınları Çalıştayı’na katıldı

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri’nde gerçekleştirilen Orman Yangınları Çalıştayı’na katıldı
REKLAM ALANI
06.04.2023
A+
A-

 

 

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri’nde gerçekleştirilen Orman Yangınları Çalıştayı’na katıldı
.2023
“Kurum ve kuruluşların koordineli hareket etmesi durumunda devletimiz büyük bir potansiyele sahiptir”

 

 

 

facebook sharing buttontwitter sharing buttonlinkedin sharing buttonwhatsapp sharing button

Fotoğraflar

 

 

 

 

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri’nde gerçekleşen ve ilgili kurum ve kuruluşların yangınlara yönelik alacağı tedbirlerin, iş birliği ve koordinasyonun gözden geçirilip geliştirilmesinin hedeflendiği Orman Yangınları Çalıştayı’na katılarak konuşma yaptı.

Dumlupınar Denizaltısı şehitlerinin de anıldığı çalıştayda yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Tatar istatistiklere göre özellikle Haziran ve Temmuz aylarında yangın riskinin söz konusu olabileceği gerçeğinden hareketle acil durumlara müdahale etme konusunda yapılacak değerlendirmelerin önemine dikkat çekti. KKTC’nin kurum ve kuruluşlarıyla birlik içinde hareket edildiğinde önemli bir kapasitenin var olduğunu gördüğümüze işaret eden Cumhurbaşkanı Tatar, Mersinlik yangınında yürütülen çalışmalara atıfta bulunarak KKTC’nin tüm kurum ve kuruluşlarıyla elindeki imkanlarla ciddi bir kapasiteye sahip olduğunu dile getirdi. Doğal afet durumunda da tüm olanakların halkın güvenliği için seferber edilebileceğini söyleyen Cumhurbaşkanı Tatar, trafo merkezlerinde kuruyan otların ortaya çıkan yangınları yayabileceğini; Orman Dairesi, Elektrik Kurumu ve belediyelerin de yardımıyla otların temizlenmesinin sağlanması gerektiğini belirtti.
1974’ten bugüne orman arazilerinin iki katına çıktığını ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, bir ülkenin orman alanları bakımından zenginliğinin yüzde 30’a ulaşması gerektiğine dikkat çekti ve fidan dikimi konusunda yürütülen çalışmaların önemini dile getirdi.
Cumhurbaşkanı Tatar, Türkiye’de meydana gelen 6 Şubat depreminin acısının sonsuza dek yüreklerimizde kalacağını belirterek deprem sonrası yaraların sarılması için tek yürek olmanın önemine işaret etti.
Deprem konusunda alınan önlemlere ve ortaya konan hassasiyete değinen Cumhurbaşkanı Tatar, Mayıs ayı öncesi böyle bir çalıştay ile yangın tehlikesine karşı alınacak önlemleri gözden geçirmenin önem arz ettiğini söyledi. Gerekli durumlarda acil ve hızlı bir şekilde müdahale edebilmek için kriz masasının oluşturulması, koordinasyonun nasıl sağlanacağının alt yapısının belirlenmesinin önemli olduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Tatar, çalıştayı düzenleyenlere ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

Dosya Adı

kaynak:https://kktcb.org/tr/cumhurbaskani-ersin-tatar-kibris-turk-baris-kuvvetlerinde-gerceklestirilen-orman-yanginlari-10885

 

 

 

REKLAM ALANI