Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Cumhurbaşkanı Kassym-Jomart Tokayev, CSTO Genel Sekreteri Stanislav Zas’ı kabul etti

Cumhurbaşkanı Kassym-Jomart Tokayev, CSTO Genel Sekreteri Stanislav Zas’ı kabul etti
REKLAM ALANI
13.01.2022
A+
A-

Cumhurbaşkanı Kassym-Jomart Tokayev, CSTO Genel Sekreteri Stanislav Zas’ı kabul etti
12 Ocak 2022


Devlet başkanı, Kolektif Güvenlik Antlaşması Örgütü’nün olağanüstü zirvesinin sonuçlarından duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve ayrıca CSTO müttefiklerine bir terör saldırısı karşısında Kazakistan’a destek ve zamanında yardım sağladıkları için teşekkür etti.

Kazakistan Cumhurbaşkanı, CSTO Genel Sekreteri ile CSTO Sekreterliği ve Müşterek Personelinin tüm çalışanlarının ülkemizde bir barışı koruma misyonu düzenlemeye yönelik çabalara kişisel katkılarına dikkat çekti.

– Bu durum, Teşkilatın kendisinin askeri-politik bir yapı olarak değerini bir kez daha teyit etmiştir. Kolektif Güvenlik Antlaşması Örgütü’nün artık uluslararası toplumda konuşulduğunu düşünüyorum. Örgütün etkinliği bu durumda kendini oldukça açık bir şekilde göstermiştir. Sekretarya’nın diğer uluslararası kuruluşların liderliği ile etkileşim kurması benim açımdan son derece önemlidir. Bu çok yardımcı olacak. Kassym-Jomart Tokayev, CSTO Genel Sekreterinin barışı koruma operasyonları için Özel Temsilcisi kurumunun kurulmasının da çok uygun olduğuna inanıyorum, dedi.

CSTO Genel Sekreteri, Kazakistan Başkanı tarafından belirtilen zaman çerçevesi içinde Örgüte üye ülkelerin birliklerinin ülkemizden çekilmesinin başlaması da dahil olmak üzere Kazakistan’daki CSTO barışı koruma misyonunun ilerleyişi hakkında bilgi verdi.

 

Stanislav Zas ayrıca Kazakistan Cumhurbaşkanı’nın barışı koruma konularında CSTO Genel Sekreteri Özel Temsilcisi kurumunu kurma girişiminin uygulanmasının önemini ve zamanlamasını da doğruladı.

kaynak:https://akorda.kz/ru/prezident-kasym-zhomart-tokaev-prinyal-generalnogo-sekretarya-odkb-stanislava-zasya-1204938

REKLAM ALANI