Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Cumhurbaşkanı Tatar, İstanbul Sanayi Odası’nı kabul etti

Cumhurbaşkanı Tatar, İstanbul Sanayi Odası’nı kabul etti
REKLAM ALANI
21.10.2023
A+
A-

 

 

 

 

 

 

 

 

Cumhurbaşkanı Tatar, İstanbul Sanayi Odası’nı kabul etti

.2023

 

 

 

“Sanayicilerin KKTC’ye zaman ayırması, verilen önemin göstergesidir”

 

 

 

facebook sharing buttontwitter sharing buttonlinkedin sharing buttonwhatsapp sharing buttonprint sharing button

Fotoğraflar

 

 

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, İstanbul Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan ve heyetini kabul etti.
Heyete ziyaret dolayısıyla teşekkür eden Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, sanayicilerin KKTC’ye zaman ayırmasının, verilen önemi gösterdiğini belirtti.

 

 

KKTC devletinin bölgede Türkiye Cumhuriyeti’nin güvenliği açısından da önem taşıdığını ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, KKTC’nin egemenlik hakları, deniz yetki alanları, karasuları, hak ve hukuku, mavi vatan ve hava sahasında Türkiye’nin Libya anlaşmasıyla çok daha büyük bir alana sahip olduğunu anlattı.
Türk devletlerinin bölge için enerji bağlantıları açısından da önemli bir yere sahip olduğunu ifade eden Tatar, bölgedeki doğal kaynakların Türkiye üzerinden Avrupa’ya geçmesinde de KKTC’nin büyük önem taşıdığına işaret etti.

 

Cumhurbaşkanı Tatar, KKTC’nin güvenliği için Türkiye’nin garantörlüğün vazgeçilmez olduğunu ve iki devletli çözüm siyasetinin güçlendiğine dikkat çekerek, bu konuda Türkiye’nin desteğinin önemli olduğunu kaydetti.
Dünyaya yeni siyaseti anlatmaya devam ettiklerini, çünkü Kıbrıs Türk halkının geleceğinin yeni siyasetten geçtiğini ifade eden Tatar, KKTC’nin, odaların işbirliği ve dünyadaki gelişmeleri takip ederek, sanayisi ve ekonomisinin daha da gelişeceğine inanç belirtti.

 

 

Eğitimi, turizmi ve sanayisi ile gelişen KKTC’nin, yeni havalimanı, su projesi, kablo ile enerji getirilmesiyle de daha da gelişeceğine vurgu yapan Cumhurbaşkanı Tatar, Anavatan Türkiye Cumhuriyeti gibi büyük cumhuriyetin desteğiyle daha da başarılı adımlar atıp, KKTC’yi geleceğe daha ümitle, güçlü bakacak bir yapıya kavuşturacaklarını kaydetti.
Kabulde konuşan Erdal Bahçıvan, heyet adına kabulden dolayı Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a teşekkür ederek temaları ve odanın çalışmaları ile ilgili bilgi verdi.
Kıbrıs Türk halkının haklı davasını desteklediklerini ifade eden Bahçıvan, Türkiye Cumhuriyeti olarak KKTC ile bugün de yarınlarda da kardeş vatan olarak birlikte olacaklarını söyledi.

 

 

KKTC’nin artık Türkiye Cumhuriyeti’nin de desteğiyle her alanda geliştiğini ifade eden Bahçıvan, Türkiye Cumhuriyeti’nin yeni yüzyılında, KKTC’nin de gelişiminin hızlanacağını, çok daha güçlü bir dönem başlayacağını, bunun da sanayiyle birleşeceğini kaydetti.
Cumhurbaşkanlığı Şeref Salonu’nda yer alan kabulde, Kıbrıs Türk Ticaret Odası (KTTO) Başkanı Turgay Deniz de hazır bulundu.

 

kaynak:https://kktcb.org/tr/cumhurbaskani-tatar-istanbul-sanayi-odasini-kabul-etti-11610

 

 

 

REKLAM ALANI