Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Dr. ALİ SÖKMEN ‘DEN MEVLİD KANDİLİ MESAJI

Dr. ALİ SÖKMEN ‘DEN MEVLİD KANDİLİ MESAJI
REKLAM ALANI
13.09.2024
A+
A-

Dr. ALİ SÖKMEN ‘DEN MEVLİD KANDİLİ MESAJI

AK Parti İstanbul 27.Dönem Milletvekili A. Adayı Dr. Ali Sökmen, Mevlid Kandili dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Dr. Ali Sökmen, mesajında şu ifadelere yer verdi;

Peygamberimizin doğduğu gece, insanlığın kurtuluşu için çok hayırlı ve mübarek bir başlangıçtır. İnsanlık için yepyeni bir gün doğmuş, aydınlık bir devir açılmıştır. Bir fazilet güneşi ve hidâyet meşalesi olan Sevgili Peygamberimizin gönderilişi, Yüce Allah’ın bütün insanlara en büyük nimetlerinden birisidir.

Hz. Muhammed (sav), yaşamı boyunca insanlara iyiliği, adaleti, hoşgörüyü, kardeşliği ve güzel ahlâkı tavsiye etmiştir. Mevlid Kandili, Hz. Peygamber Efendimizi anlama, anlatma, yaşama ve genç nesillere anlatmak için en önemli zamandır. Bununla beraber, O’nun ahlâk ve fazilet dolu hayatını öğrenmek ve kendimize örnek almak başta gelen görevlerimizdendir.
İnsanlığın her zaman ve her mekânda Hz. Peygamberimizin tebliğ ettiği ilahi mesaja ve bu mesajın hayata geçirilmiş şekli olan sünnetine ihtiyacı vardır. O’nun söylediği her söz, yaptığı her eylem, insanlığın daha iyi yaşamasını, daha iyi düşünmesini sağlamaya yönelik olmuştur. Bizlere düşen; her sözü ve davranışı insanlığın ufkunu açan Peygamberimizi, içimizde ve çevremizde yeniden anlamak ve O’nun bize kazandırdığı, kardeşlik, sevgi, dostluk, güven, samimiyet, tevazu, hoşgörü, sadakat, vefa, haklının yanında yer alma, hak ve doğru olanı temsil etme gibi değerlere hayatımızda işlerlik kazandırmaktır.

Birlik ve beraberliğe, kardeşlik ve dayanışmaya en çok muhtaç olduğumuz bu günlerde mübarek gün ve gecelerin önemini daha iyi idrak ederek, bu güzel vatanda birlikte yaşadığımız bütün kardeşlerimizi, felaketlerle boğuşan yakın ve uzak çevremizdeki tüm insanlar için sevginin, barışın ve huzurun olması en büyük dileğimizdir.

Yanı başımızdaki coğrafyada ve dünyanın çeşitli bölgelerinde yaşayan, savaşların ortasında, gözyaşı seli arasında ve göçebe şekilde yaşama tutunmaya çalışan milyonlarca insanın bu gecede, yaşadığı acıların ve gözyaşlarının son bulması için dua edelim.

Bu duygu ve düşüncelerle rahmet kapılarının sonuna kadar açıldığı bu gecede; İnsanımızın içinde var olan yardımlaşma ve dayanışma duygularının en güzel şekilde yaşanması dileğiyle Tüm hemşehrilerimin ve tüm İslam âleminin Mevlid Kandili’ni kutluyorum” dedi.

ABDULLAH YİĞİT –İSTANBUL

, , , , , , , , , , , , , , , ,

REKLAM ALANI