Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

İki yıl sonra kepler havada

İki yıl sonra kepler havada
REKLAM ALANI
03.08.2021
A+
A-

Altınbaş Üniversitesi’nin 2019-2020 ve 2020-2021 dönemi 2500 mezunu, diplomalarını törenle aldı.

İki yıl sonra kepler havada

Altınbaş Üniversitesi, geçtiğimiz yıl pandemi nedeniyle düzenlenemeyen mezuniyet törenlerini bu yıl kontrollü normalleşme dönemi sağlık tedbirlerine uygun olarak yapılan açık hava programlarıyla gerçekleştirdi. Mahmutbey Stadyumu’nda düzenlenen ve salgın önlemleri kapsamında sadece öğrencilerin katılımına açık tutulan mezuniyet törenleri, iki güne yayılan iki ayrı programla tamamlandı. Törende, 2019-2020 ve 2020-2021 Akademik Yılında Altınbaş Üniversitesi’nden mezun olan 2500 öğrenci, keplerini havaya fırlatarak yorucu geçen iki yılın ardından mezuniyet coşkusunu yaşadı.

Bağcılar Kaymakamı Mustafa Eldivan ve Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı’nın da iştirak ettiği mezuniyet törenine Altınbaş Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ali Altınbaş, Mütevelli Heyet Üyesi İmam Altınbaş, Rektör Prof. Dr. Çağrı Erhan, Rektör Yardımcıları Gıyaseddin Baydaş ve Prof.Dr. Ahmet Kasım Han’ın yanı sıra fakülte dekanları, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

“Üniversitenizin önemini iş hayatında ilerledikçe göreceksiniz”

Sağlık önlemleri kapsamında hızlandırılmış bir akışla sürdürülen törende, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından protokol konuşmalarına geçildi.
Törende yaptığı konuşmada üniversite eğitiminin gençlerin 18-22 yaş arasındaki bir zaman dilimine denk geldiğini belirten Altınbaş Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ali Altınbaş, bu dönemin gençlerin kampus hayatında arkadaşlarıyla, idol gördüğü hocalarıyla iletişimde olmaları açısından çok önemli olduğunu vurguladı. Mezun öğrencilere seslenerek, “Altınbaş Üniversitesinin sizlere ne kadar önemli bir donanım kazandırdığını iş hayatında ilerledikçe göreceksiniz” diyen Ali Altınbaş, şunları söyledi: “Mezun olmaya hak kazanmış siz gençlerimiz, bu toplumun çok değerli birer bireyisiniz. Sizlere, sadece kendinize faydalı olmayı değil ailenize, çevrenize, memleketinize ve bütün insanlığa faydalı olmayı, bulunduğunuz ortamda önder olmayı öğretiyoruz. Burada başladığınız sosyal sorumluluk projelerini devam ettirmeniz en büyük beklentimiz. Burada kazandığınız network çok önemli, buna sahip çıkın. 42 ülkede mezunu olan bir üniversiteyi bitiriyorsunuz. Halihazırda 92 ülkeden öğrencimiz var. Gelecekteki hayatlarınızda bu bağlantıların ne kadar önemli olduğunu görüp yaşayacaksınız. Her zaman kurumunuzla iletişimde olun, gerekli desteği alın. Yolunuz açık olsun, ömür boyu başarılar diliyorum.”

“Köklü kurumlar mezunlarıyla ayakta kalır”

Konuşmasına Türkiye’nin birçok noktasını etkisi altına alan orman yangınlarından büyük üzüntü duyduklarını belirterek başlayan Rektör Prof. Dr. Çağrı Erhan, “Günlerdir ciğerimiz yanıyor. Maalesef güzel yurdumuzun dört bir yanında eş zamanlı çıkan yangınlar sürüyor. Umarım kısa zamanda kontrol altına alınır” ifadelerini kullandı. 2500 mezun öğrenci adına üniversite olarak TEMA Vakfı’na fidan bağışında bulundukları bilgisini veren Prof. Dr. Erhan, “Hepinizin yanan yok olan ormanlarımızın yeşertilmesinde bir katkınız olacak. Hepinizin adı bu fidanlar büyüdükçe sonsuza kadar yaşayacak” dedi.

Geçtiğimiz yılın yaşanan pandemi kısıtlamalarıyla tüm dünya genelinde eğitim tarihinin en zorlu yılı olduğunu söyleyen Prof. Dr. Erhan, “Fakat sizlerin de gözlemlediği gibi; daha evvel aldığımız önlemler sayesinde 12 Mart 2020 itibariyle uzaktan eğitime hızlıca geçtik. Uzaktan eğitimi canlı veren üniversiteler arasında öğrenci ve hoca memnuniyeti açısından birinci sıraya yerleştik” dedi.

“Altınbaş Üniversitesi diplomasının prestiji her geçen gün artıyor”

İş yaşamına başlayan geçen yılın mezunlarına seslenerek, “Eminim sizler de artık çalışma hayatında buradan aldığınız diplomanın itibarının her geçen gün artığını hissediyorsunuz” ifadesinde bulunan Prof. Dr. Çağrı Erhan, “Üniversitemiz, özellikle akademik ve araştırma alanında dünyaca ünlü The Impact Rankings gibi küresel endekslerde ilk 1000’e, ayrıca Türkiye’de vakıf üniversiteleri arasında ilk 20’ye girdi. Geleceğe dair bu itibar trendinin artacağına inancımız tam. Siz almış olduğunuz ve ömrünüzün sonuna kadar taşıyacağınız Altınbaş Üniversitesi diplomasının prestijinin hep artacağına şahit olacaksınız” şeklinde konuştu.

Altınbaş Mezunlar Network’u

“Siz mezunlarımız için bir müjdemiz var” diyen Rektör Prof. Dr. Çağrı Erhan, Altınbaş Üniversitesi mezunlarının sayısının 7500’ü aştığını, sadece Türkiye’de değil 42 farklı ülkede mezunlarının bulunduğunu belirterek şöyle konuştu: “Çok geniş bir aileyiz. Bunun avantajlarını daha fazla yaşayabilmeniz için önemli bir adım attık ve bir mezunlar networku oluşturduk. Bunun içinde yerinizi alınız. Hem her gün genişleyen Altınbaş Üniversitesi ailesi ile sürekli irtibatta olarak hem güncellenen bilgilere ulaşmanın avantajlarını yaşayacak hem de Türkiye’nin dört bir yanındaki anlaşmalı kurumlarda bir takım ayrıcalıklara sahip olacaksınız. Köklü kurumlar mezunlarıyla ayakta kalırlar. Bizler de bunun farkındayız. Buranın kurucuları sadece Türkiye’de değil dünya çapında bir eğitim kurumu olmak için adım atmışlardı. İyi ki de öyle yapmışlar. Bugün dünyanın neresine gitsek ‘Ben üniversitenizden mezunum’ diyen bir öğrenci ile karşılaşmanın büyük hazzını yaşıyorum. Bir kez daha sizleri tebrik ediyorum. Çalışma hayatınızda, aile yaşamınızda, lisans üstüne devam edecek öğrencilerimize yeni öğrencilik hayatlarında başarılar diliyorum.”

Birinciler anı kütüğüne künyelerini çaktı

Protokol konuşmalarının ardından diploma töreni ve tebrikat programına geçilen törende 2019-2020 ve 2020-2021 akademik dönemi üniversite ve bölüm birincilerinin diplomaları ve hediyeleri teslim edildi. 2019-2020 döneminde üniversiteyi birincilikle bitiren İktisadi İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunu Melodi Elitaş ve 2020-2021 dönemi üniversite birincisi İktisadi İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Psikoloji Bölümü öğrencisi Pınar Demir, onur belgeleri ve hediyelerini alarak anı kütüğüne isimlerini çaktılar.
Altınbaş Üniversitesi bünyesindeki 9 Fakülte, 1 Lisansüstü Eğitim Enstitüsü ve 2 Yüksekokul ile toplamda 26 lisans ve 11 ön lisans programlarının birincilerine de diplomalarının verildiği mezuniyet törenleri, üniversite mezuniyeti kutlamalarının sembolü olan kep fırlatma seremonisi ile son buldu.

 

REKLAM ALANI