Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

İlham Aliyev, Uganda’nın yeni atanan Azerbaycan büyükelçisinin itimatnamesini aldı

İlham Aliyev, Uganda’nın yeni atanan Azerbaycan büyükelçisinin itimatnamesini aldı
REKLAM ALANI

İlham Aliyev, Uganda’nın yeni atanan Azerbaycan büyükelçisinin itimatnamesini aldı

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev bugün Uganda Cumhuriyeti’nin Azerbaycan’a yeni atanan Olağanüstü ve Tam Yetkili Büyükelçisi Muhammed Tezikuba Kisambira’nın itimatnamesini kabul etti.

Büyükelçi Muhammed Tezikuba Kisambira, Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’e güven mektubunu sundu.

Ardından Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev büyükelçiyle görüştü.

Görüşmede, iki ülke arasındaki ilişkilerin iyi düzeyde olduğu ve uluslararası kuruluşlar nezdinde karşılıklı desteğin bulunduğu kaydedildi. Bağlantısızlar Hareketi içinde aktif bir işbirliğinin yürütüldüğü de kaydedildi. Bu bağlamda Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Uganda Cumhuriyeti’ne Azerbaycan Bağlantısızlar Hareketi başkanlığının 2023’e kadar uzatılması kararındaki desteğinden dolayı teşekkür etti. Devlet başkanı, bu hareketin başkanı olarak Azerbaycan’ın üye ülkeler arasındaki birliği güçlendirmek, özellikle COVID-19 ile mücadelede pratik destek sağlamak için aktif olarak çalıştığını kaydetti. Azerbaycan Cumhurbaşkanı, ülkemizin Bağlantısızlar Hareketi üyesi ülkeler arasındaki bağları güçlendirme çabalarını sürdüreceğini vurguladı. Cumhurbaşkanı İlham Aliyev söyledi. Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanına bağlı Vatandaş Hizmetleri ve Sosyal Yenilikler Devlet Ajansı (ASAN servisi) ile Uganda’nın ilgili kuruluşu arasında bir mutabakat zaptı imzalandı. Ülkemizdeki ilgili kurumların Uganda’da “ASAN hizmetinin” kurulması sürecine destek olmak için çalıştıkları kaydedildi.

Görüşmede, Azerbaycan’ın UNESCO aracılığıyla Kenya, Tanzanya ve Uganda’daki genç kızların eğitimine yönelik UNESCO Güven Fonu projesine verdiği destek övüldü.

Uganda Cumhuriyeti’nin Azerbaycan’a yeni atanan Olağanüstü ve Tam Yetkili Büyükelçisi Muhammed Tezikuba Kisambira, Uganda Devlet Başkanı Yoveri Museveni’nin Devlet Başkanına selamlarını iletti.

Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, selamları için Uganda Cumhurbaşkanı’na teşekkür etti ve selamlarını Uganda Cumhurbaşkanı’na iletmesini istedi.

Muhammed Tezikuba Kisambira, ülkemize büyükelçi olarak atandığında Uganda Devlet Başkanı’nın kendisine uluslararası arenada ülkelerimiz arasındaki siyasi desteği güçlendirmesi talimatını verdiğini söyledi. Büyükelçi, ülkesinin liderliğinin Cumhurbaşkanı İlham Aliyev için uygun bir zamanda Uganda’yı ziyaret etme davetini devlet başkanına iletti. Uganda liderliğinin Azerbaycan’ın bu ülkedeki yatırımıyla ilgilendiğini de vurguladı. Diplomat dedi ki

Kaynak:https://president.az/articles/54384

REKLAM ALANI