Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

PSİKOLOG SİNEM YİĞİT: ”OKUL OLGUNLUK” TESTİ OKULA BAŞLAMADAN YAPILMALI

PSİKOLOG SİNEM YİĞİT: ”OKUL OLGUNLUK” TESTİ OKULA BAŞLAMADAN YAPILMALI
REKLAM ALANI
04.08.2021
A+
A-

İLKOKUL 1. SINIFA BAŞLAYACAK ÇOCUKLARA “OKUL OLGUNLUĞU” TESTİ

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, kadınların hizmetine sunduğu destek merkezlerinde eğitim gören kursiyerlerin çocuklarına, uzman psikolog gözetiminde çeşitli eğitimler veriliyor.

Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı koordinesinde Psikolog Sinem Yiğit tarafından ilkokul 1. sınıfa başlayacak öğrencilere ücretsiz Okul Olgunluk testi yapıldı.

Şanlıurfa Ahmet Yesevi Kadın Destek ve Eğitim Merkezinde gerçekleştirilen “Okul Olgunluk” testi kapsamında çocuklara 100’er soruluk 20 dakikalık bir test uygulandı.

OKUL OLGUNLUĞU TESTİ OKULDAN SOĞUMAYI ÖNLÜYOR

6 alt ölçekten oluşan ve 100 maddelik okul olgunluk testinde kelime anlama, cümleler, eşleştirme, sayılar, kopya etme gibi alt dallardan oluşuyor. Yapılan testlerin sonucuna göre çocuğun okula hazır olma durumu ile ilgili sağlıklı bilgiler alınıyor.

Testin sonucuna göre çocuk 1.sınıfa henüz hazır değil ise en sık karşılaşılan okuldan soğuma durumları ile karşılaşmamak adına aileye gerekli bilgiler verilerek; çocuğun gelişim düzeyine uygun anaokuluna yönlendirme işlemi yapılıyor.

PSİKOLOG SİNEM YİĞİT: ”OKUL OLGUNLUK” TESTİ OKULA BAŞLAMADAN YAPILMALI

Olgunluk Testini birinci sınıfa hazırlık aşamasında olan çocuklara yönelik verildiğini aktaran Psikolog Sinem Yiğit, olgunluk testi ile ilgili bilgiler de aktararak çocukları bire bir olarak bu testlere tabi tuttuklarını söyledi. Çocukların okula başlamadan önce son derece önemli olan bu test sayesinde çocuğun eksik yanları görülerek ailelerin eksik yönlerde çocuklarının yanında yer almasını sağlıyoruz” ifadelerine yer verdi.

REKLAM ALANI