Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

TURKKON GENEL BAŞKANI MURAT ÇOBANOĞLU`NDAN MİRAÇ KANDİLİ MESAJI

TURKKON GENEL BAŞKANI MURAT ÇOBANOĞLU`NDAN MİRAÇ KANDİLİ MESAJI
REKLAM ALANI
04.02.2024
A+
A-

TURKKON GENEL BAŞKANI MURAT ÇOBANOĞLU`NDAN MİRAÇ KANDİLİ MESAJI

Turan Devletleri Birleşik Konfederasyonu TURKKON Genel Başkanı Murat ÇOBANOĞLU, Miraç Kandili dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

TURKKON Genel Başkanı Murat ÇOBANOĞLU, mesajında şu ifadelere yer verdi;

Üç ayların içinde olan ve Recep ayının yirmi yedinci gecesine denk gelen Miraç Kandili’ne ulaşmanın ve bu mübarek geceyi idrak etmenin sevinci içindeyiz.

Bu mübarek gecenin ismi olan Miraç, kelime anlamı olarak “merdiven”, “yükselecek yer”, “en yüksek makam” anlamlarında olup Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed(s.a.v)’in göğe yükselişini simgelemektedir.

Âlemlere rahmet olarak gönderilen Sevgili Peygamberimizin bir gece Mescid-i Haram’dan Beytül-Makdis’e, oradan da semaya yükselerek Allah’ın huzuruna kabul edildiği hikmet yüklü bir yolculuktur. Bu ulvi seyahat, mucizelerin en büyüğüdür.

Bu kutlu olayı yaşayan, bu büyük mucizeye tanık olan kutlu nebinin ümmeti olarak bizler onun ümmeti olduğumuza ne kadar şükür etsek, bu durum ile ne kadar gurur duysak azdır.

Miraç adı gibi mucizelerle doludur. Peygamber Efendimiz(s.a.v) “Recep ayında bir gün ve gece vardır ki Receb’in 27. gecesidir. Kim o gün oruç tutar ve geceyi ibadetle geçirirse yüz sene oruç tutmuş ve yüz sene ibadet yapmış gibi olur.” buyurmuştur. Bu mucizelere erişmek için bu gece ibadetle geçirilmeli ve nefsimiz zincirlenerek iyi dilek ve temenniler gün yüzüne çıkarılmalıdır.

Peygamber Efendimiz(s.a.v)’in ümmeti olarak hem Ülkemizin geleceği hem de kendi selametimiz için en sevgilinin bıraktığı kutlu emanetlere, Yüce Kitabımıza ve dinimize sahip çıkmalı ve onun izinden yürümeliyiz, ona layık bireyler olmak için çalışmalı, insanları iyiliğe, güzelliğe, sevgi, saygı ve hoşgörüye davet etmeliyiz. Ülkemiz ve milletimiz adına birlik ve beraberliğimizi daim kılacak tutum ve davranışlar içerisinde bulunmalı, içimizdeki iyi ve güzel duygu ve düşüncelerimizi pekiştirmeliyiz.

Tüm mümin kardeşlerimiz için günahlarımızın affedildiği, hayır ve güzelliklere vesile olan verimli bir gece olmasını temenni ediyor Miraç Kandilimizin tüm ümmetimiz için mübarek olmasını diliyorum.

ABDULLAH YİĞİT-ANKARA

REKLAM ALANI