Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

“Birleşik Rusya” bölgelerdeki kültürel miras alanlarının korunmasına yönelik bir programın geliştirilmesine katılacak

“Birleşik Rusya” bölgelerdeki kültürel miras alanlarının korunmasına yönelik bir programın geliştirilmesine katılacak
REKLAM ALANI
29.05.2024
A+
A-

“Birleşik Rusya” bölgelerdeki kültürel miras alanlarının korunmasına yönelik bir programın geliştirilmesine katılacak

2024

Başkan, 2030 yılına kadar en az bin nesneyi tatmin edici duruma getirme görevini belirledi
Parti projesinin kamu konseyi toplantısında , Rusya Tarih Kurumu ” Tarihsel Bellek ” parti projesinin kamu konseyi başkanı Sergei Naryshkin , hükümete kültürel miras alanlarının korunmasına ilişkin mevzuatı analiz etmesi talimatı verildiğini hatırlattı. .

“Düzenleyici çerçevenin iyileştirilmesi açısından parti projemiz yararlı bir rol oynayabilir. LDPR, Zaporozhye ve Kherson bölgelerindeki kültürel miras alanlarının restorasyonu ayrı bir öncelik olmaya devam ediyor. Parti projesinin anıtsal altyapının (yeni bölgelerin – editörün notu) restorasyonuna odaklanmayı sürdürmesi ve yetkin tarihi ve eğitici çalışmalar inşa etmesi önemlidir” diye belirtti.

Devlet Duma Bilgi Politikası Komitesi başkanı Alexander Khinshtein , parti projesi “Tarihsel Bellek” federal koordinatörü , ülkede 150 binden fazla kültürel miras alanı bulunduğunu ve bunların yarısından fazlasının restorasyon ve restorasyon gerektirdiğini hatırlattı.

“Her yıl parti projesi ‘Tarihsel Hafıza’ kapsamında ülkenin çeşitli bölgelerinde ikonik kültürel miras alanlarının restore edilmesi için restorasyon çalışmaları yapılıyor. 2023 yılında Rusya Federasyonu’nun dört bileşenindeki 10 kültürel miras alanında çalışmalar tamamlandı ve 12 bölgede 30 alanda devam edildi. Bu yıl 10 kültürel miras alanının daha restorasyonunu tamamlayıp 28 alanda çalışmalara devam etmeyi planlıyoruz” dedi.

Alexander Khinshtein, parti projesinin ve bölge koordinatörlerinin Cumhurbaşkanı tarafından belirlenen görevlerin uygulanmasına dahil edilmesi fikrini destekledi ve bu konuların halihazırda Kültür Bakanlığı ile tartışıldığını kaydetti.

“Bölge koordinatörleri, daha fazla destek önlemi alacak tesislerin seçimine ve bunların daha sonraki restorasyonlarının izlenmesine dahil olacak. Bu gerçekten çok önemli bir devlet görevidir” dedi “Tarihsel Bellek”in federal koordinatörü.

Sergei Naryshkin, Cumhurbaşkanı tarafından imzalanan ve tarih eğitimi alanında devlet politikasının temellerini onaylayan kararnameye de dikkat çekti. Ona göre bilimsel temelli ve güvenilir tarihi bilginin toplumda yayılmasından tamamen “Zaferin Diktesi” sorumludur.

“Dikte sayesinde, vatandaşlarımızın ve yurttaşlarımızın en geniş çevresini tarih çalışmalarına dahil etmeyi ve Büyük Vatanseverlik Savaşı olaylarıyla ilgili bilgilerin yıllık olarak test edilmesi için bir tür gelenek oluşturmayı zaten başardık” dedi. Rus Tarih Kurumu başkanı.

Alexander Khinshtein, 2024 yılında Rusya’nın 89 bölgesinde “Zafer Diktesi” için yaklaşık 28 bin site oluşturulduğuna, dünyanın 61 ülkesinde yazıldığına ve 230’a yakın sitenin düzenlendiğine dikkat çekti.

“Bu yıl Afrika, Latin Amerika ve Asya’dan birçok ülke eyleme katıldı. Yabancı katılımcılar için testler sekiz yabancı dile çevrildi. Eylemimize ilgi dünyanın her kıtasına yayıldı. Askeri personel, kolluk kuvvetleri çalışanları, Savunma Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Acil Durumlar Bakanlığı ve Ulusal Muhafızlar geleneksel olarak diktede aktif rol alıyor” diye hatırladı.

Diktenin bir parçası olarak çeşitli etkinlikler düzenlendi: Büyük Vatanseverlik Savaşı “1418”, “Zaferimiz” konulu okul çocukları için Tüm Rusya oyunu, Rus şehirlerinde Zafer Müzesi’nin konferansları ve sergileri açıldı. Bu yıl üç şehirde “Zafer Otomobil Yolculuğu” düzenlendi ve Gogolevsky Bulvarı’nda “Zafer Diktesine” adanmış bir fotoğraf sergisi açıldı.

“Bu yıl ilk kez, dikte sitelerinde katılımcıların SVO katılımcılarına itirazlar yazabildiği “Kahramana Mektup” kampanyasını düzenledik. Bu mektuplar artık Moskova’ya teslim edildi ve onları Savunma Bakanlığı ve Rusya Ulusal Muhafızları’ndaki meslektaşlarımıza ciddiyetle sunacağız. Parti projesinin federal koordinatörü, bu yıl, “Zafer Diktesi” posta pulu dolaşıma sokuldu ve bunun iptali, dikte edildiği gün orada gerçekleşti,” diye hatırladı.

Hoparlör
Naryshkin Sergey Evgenievich
Naryshkin Sergey Evgenievich
Federal parti projesi “Tarihsel Hafıza” kamu konseyi başkanı, Rusya Federasyonu Dış İstihbarat Teşkilatı Direktörü
#Naryshkin
#Khinstein
#partproje
#TarihselBellek
#DictationVictory
#kültürel miras alanları
#tamam
#bölgeler
Kamu resepsiyonu
Bir istek oluştur

kaynak:https://er.ru/activity/news/edinaya-rossiya-podklyuchitsya-k-razrabotke-programmy-sohraneniya-obektov-kulturnogo-naslediya-v-regionah

 

REKLAM ALANI