Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar Mustafa Kemal Atatürk, Dr. Fazıl Küçük ve Rauf R. Denktaş’ın büstlerinin, Cumhuriyet Meclisi’nin bahçesinde düzenlenen açılış törenine katıldı

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar Mustafa Kemal Atatürk, Dr. Fazıl Küçük ve Rauf R. Denktaş’ın büstlerinin, Cumhuriyet Meclisi’nin bahçesinde düzenlenen açılış törenine katıldı
REKLAM ALANI
13.01.2023
A+
A-

 

 

 

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar Mustafa Kemal Atatürk, Dr. Fazıl Küçük ve Rauf R. Denktaş’ın büstlerinin, Cumhuriyet Meclisi’nin bahçesinde düzenlenen açılış törenine katıldı

“Hep birlikte verdiğimiz bu kutsal mücadelenin bir yerlere geldiğini görmenin bahtiyarlığı içerisindeyiz”

facebook sharing buttontwitter sharing buttonlinkedin sharing buttonwhatsapp sharing buttonprint sharing button

Fotoğraflar

 

 

 

 

 

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı’nın (TİKA) katkısıyla hazırlanan, Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, Kıbrıslı Türklerin Varoluş Mücadelesi Lideri Dr. Fazıl Küçük ve Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ın büstlerinin, Cumhuriyet Meclisi’nin bahçesinde düzenlenen açılış törenine katıldı.

Törende yaptığı konuşmada, böyle anlamlı bir açılış töreninde bulunmaktan dolayı duyduğu mutluluğu ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, anıtların hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.
Cumhurbaşkanı Tatar, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla Türkiye Cumhuriyeti’nin hediyesi olarak yapımına başlanan Cumhuriyet Meclisi binası, Cumhurbaşkanlığı Yerleşkesi ve 400 dönümlük Milli Park’ın, bu yıl aralık ayında devreye gireceği bilgisini aldıklarını aktararak büstlerin de oraya taşınacağını duyurdu.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün silah arkadaşlarıyla birlikte yaptığı kahramanlıklara, Kıbrıs’ta ise Dr. Fazıl Küçük ve Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ın Kıbrıs Türk halkının mukavemetçi ruhla örgütlenmesine değinen Cumhurbaşkanı Tatar, tüm yaşanan acıların sonucunda bir devletin ortaya çıktığını kaydetti.
Cumhurbaşkanı Tatar, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Birleşmiş Milletler’de bütün dünyaya; “Artık Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin tanınma zamanı gelmiştir” demesine ve ardından Özbekistan’ın Semerkant kentinde Türk Devletleri Teşkilatı’na oy birliğiyle gözlemci statüsüyle üye olunmasına işaret ederek bunların tanınma yolunda çok önemli aşamalar olduğunu belirtti.
“Aşama aşama, sabır ve itinayla hiçbir zaman yılmadan, yıkılmadan, bütün dünyanın bize yapmakta olduğu haksızlıklara karşı, devletimizin temellerini daha da güçlendirmek ve geleceğe umutla bakabilmek için hep birlikte verdiğimiz bu kutsal mücadelenin bir yerlere geldiğini görmenin bahtiyarlığı içerisindeyiz” diyen Cumhurbaşkanı Tatar, bunu kimsenin küçümsememesi gerektiğini söyledi.
Soykırımdan geçmiş bir halkın kurduğu KKTC gerçeğini bütün dünyaya duyurduklarını vurgulayan Cumhurbaşkanı Tatar; “Unutulmamalıdır ödenen bedeller, şehitler… Bütün Türk dünyasının değerleriyle birleştiğinde burada çok önemli milli bir mesele vardır” dedi.

“Türkiye Cumhuriyeti ile aramızdaki kutsal bağların kopartılmasına yönelik hazırlanan hiçbir oyuna gelmeyeceğiz”

Cumhurbaşkanı Tatar, ülkede demokrasi olduğunun altını çizerek bunun en büyük örneğinin Yüce Meclis olduğunu kaydetti.
Egemenlik, devlet ve bağımsızlıktan asla taviz verilmeyeceğine işaret eden Cumhurbaşkanı Tatar; “Karşı tarafın zihniyetinde bir ortaklık cumhuriyetinin içerisinde, çoğunluğun azınlığı yönettiği ve Avrupa Birliği kurallarıyla Anavatan Türkiye Cumhuriyeti ile aramızdaki kutsal bağların kopartılmasına yönelik hazırlanan hiçbir oyuna gelmeyeceğimizi, bu önemli günde bir kez daha bütün dünyaya duyuruyoruz” ifadelerini kullandı.

Dosya Adı

kaynak:https://kktcb.org/tr/cumhurbaskani-ersin-tatar-mustafa-kemal-ataturk-dr-fazil-kucuk-ve-10598

 

 

 

REKLAM ALANI